Spelend (gestraft) kind zet huis in brand

In de Kuipersakkerstraat heeft maandagavond een felle brand gewoed. Het vuur ontstond door een jongen die in zijn bed met een aansteker aan het spelen was. De woning is onbewoonbaar verklaard.

Sam Reyntjens

De brandweer werd maandagavond rond 19.45u naar de Kuipersakkerstraat gestuurd. Daar was grote rookontwikkeling in een rijwoning. “Toen we ter plaatse aankwamen kwam er veel rook uit de zolderverdieping”, zegt Marc Van Linden, commandant van de post Schoten van de Brandweer Zone Rand. “Er sloegen geen vlammen uit de woning.”

De acht bewoners van het pand waren bij aankomst van de brandweer al naar buiten geraakt. “Drie van hen raakten gewond”, aldus Van Linden. “Een kindje, waarvan de slaapkamer op de zolder is, raakte verbrand aan de rug en inhaleerde rook. Ook de vader en nonkel van het kind, die hem van de zolder haalden tijdens de brand, inhaleerden rook.” Alle drie werden ze naar het ziekenhuis gebracht.

‘Brandstichting’

De gewonde kleine jongen vertelde de brandweer nog wel wat er volgens hem gebeurd was. Het kind verklaarde dat het gestraft was en naar de slaapkamer gestuurd was. “Daar zou het in bed zijn beginnen spelen met een aansteker”, zegt Van Linden. “Het bed heeft vervolgens vuur gevat.”

Omdat het om ‘brandstichting’ gaat moet het labo van de politie ter plaatse komen. Zij zullen dinsdagochtend onderzoek doen, al zeker tot dan is de woning verzegeld.

Onbewoonbaar

De kans dat de bewoners nadien snel terug naar huis zullen kunnen, lijkt echter klein. “De woning is onbewoonbaar verklaard”, legt Van Linden uit. De schade is dan ook groot. De zolderruimte raakte quasi helemaal vernield en op de andere verdiepingen is veel rook- en waterschade. “De aanpalende huizen zijn gevrijwaard, behalve een beetje rook op de zolder is daar geen schade”, besluit Van Linden.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio