© rr

Football Leaks onthult sappige details uit contracten van Rode Duivels

Het internetplatform Football Leaks heeft een nieuwe lading documenten over het Europese voetbal gelekt. Daaruit blijkt onder andere welke grote bedragen Rode Duivels als Kevin De Bruyne en Eden Hazard opstrijken.

jvh

In het kader van het “Football Leaks”-onderzoek onderzochten zestig journalisten uit twaalf landen maandenlang 1,9 terabyte aan documenten over het Europese voetbal. Het bleek een goudmijn aan contracten, facturen, e-mails, bankafschriften en meer - 18,6 miljoen documenten.

Het internetplatform publiceerde eerder al documenten, met grote gevolgen. Zo bleek dat Cristiano Ronaldo belastingen ontweek via een fiscale constructie op de Maagdeneilanden. Belgische spelers werden vooralsnog niet betrapt op illegale activiteiten, al biedt het lek ons wel meer zicht op de grote geldbedragen die enkele Rode Duivels toucheren voor hun diensten.

Zo blijkt uit deze reeks gelekte documenten dat Kevin De Bruyne sinds zijn transfer naar Manchester City 7,1 miljoen euro per jaar verdiende. Een salaris dat bovendien aangevuld werd met fikse premies: zo zou De Bruyne 597.000 euro op zijn bankrekening mogen bijschrijven als City de Champions League won, en 478.000 euro als hij de Ballon d’Or kreeg.

De salarismodaliteiten van Eden Hazard raakten niet bekend, van hem werd enkel een oud contract gelekt dat dateerde van zijn overgang naar Chelsea. De geciteerde cijfers kloppen niet meer, aangezien zijn contract sindsdien verlengd en aangepast werd. Toch raakte bekend dat de winger 2,4 miljoen euro opstreek toen hij in 2015 gekroond werd tot “Speler van het Jaar” in de” Premier League.

© Football Leaks

MEER OVER DE RODE DUIVELS