© Photo News

Fikse beschuldiging van FA

“Manchester City en Chelsea hebben hun spelers niet onder controle”

De disciplinaire commissie van de Engelse Voetbalbond (FA) heeft maandag Premier League-clubs Manchester City en Chelsea ervan beschuldigd hun spelers niet onder controle te hebben. De uitspraak komt er na incidenten in de toegevoegde tijd van de topper tussen beide clubs zaterdag.

“Manchester City en Chelsea worden verweten dat ze er niet in slaagden hun spelers zich ‘verstandig’ te laten gedragen. Ze lieten zich gaan in provocerend gedrag”, klinkt het in een persbericht van de FA. De twee clubs hebben tot donderdagavond 20u00 om te reageren en een boete te vermijden.

De topper Manchester City-Chelsea (

) kreeg zaterdag in de toegevoegde tijd een onaangenaam staartje. De gefrustreerde City-aanvaller Sergio Agüero ging hard door op Chelsea-verdediger David Luiz en kreeg daarvoor een rode kaart. De FA schorste hem ondertussen voor vier wedstrijden.

Ook City-middenvelder Fernandinho kreeg een schorsing van drie speeldagen aan het been. Fernandinho gedroeg zich agressief tegenover Chelsea-middenvelder Cesc Fabregas, die zelf slechts een gele kaart kreeg. De Spanjaard kan na het bekijken van de beelden door de disciplinaire commissie eventueel wel nog geschorst worden.