© shutterstock

Vanaf volgend jaar in ons land

AB InBev opent keten van eetcafés (ook in ons land)

Bierbrouwer AB InBev begint met een keten met eetcafés, gebaseerd op zijn Amerikaanse speciaalbier Goose Island. Dat bericht De Tijd op basis van een bericht in The Daily Telegraph. Het eerste eetcafé of pub opent nog deze maand in Londen, volgend jaar is België aan de beurt.

De zogenaamde ‘Goose Island Vintage Ale House’ zal een groot deel van zijn omzet uit voeding halen. De eerste twee vestigingen komen in de buurt van de Britse hoofdstad, volgend jaar is België aan de beurt. Maar waar precies en wanneer is niet bekend: bij AB InBev was niemand bereikbaar voor commentaar.

Volgens De Tijd lijkt het erop dat de keten snel zal groeien. Toby Cowan, die de expansie in goede banen moet leiden, noemt Goose Island Vintage Ale House in the Daily Telegraph “een goed gefinancierde, snel uitbreidende keten”.

De plannen passen ook in het beleid van AB InBev om Amerikaanse speciaalbieren populair te maken in België. De bieren van Goose Island worden sinds afgelopen zomer in meerdere cafés in ons land verkocht.

MEER OVER Eten & Drinken