© Photo News

Ajax geeft enkele spelers rust tegen Standard

Standard zal donderdag op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League niet het sterkste Ajax voorgeschoteld krijgen. Ajax-coach Peter Bosz gaf maandag op de website van zijn club mee dat “enkele spelers rust zullen krijgen”.

“We hebben dit seizoen bijna constant een dubbel programma gedraaid”, legt Bosz uit. “Dat ga je op een gegeven moment echt wel voelen en dan ben je blij als je even een mini-break hebt. Ik weet nog niet precies wie beschikbaar is, maar we gaan rouleren.”

Ajax is al zeker van groepswinst in poule G. Standard moet donderdag (21u05) in zijn thuiswedstrijd tegen Ajax een minstens even goed resultaat halen als Celta de Vigo op bezoek bij Panathinaikos. Zowel Standard als Celta de Vigo tellen na vijf wedstrijden zes punten en zowel de heen - als terugwedstrijd tussen beide teams eindigde op 1-1. In het doelsaldo doet Standard (+2) het op dit moment een tikkeltje beter dan Vigo (+1).

De opvolger van Frank de Boer is niet bang dat hij straks van Celta de Vigo het verwijt krijgt niet aan zijn sportieve verplichtingen te hebben voldaan. “Daar heb ik niets mee te maken. Dan had Vigo eerder maar beter hun best moeten doen.”

Op de vijfde speeldag tegen Panathinaikos hield Bosz maar liefst acht basisspelers aan de kant. Toch won een jeugdig Ajax met 2-0. “We worden soms niet slechter van andere spelers. We hebben veel goede voetballers”, besloot Bosz.