© VIER

Josje maakt intrede in De Slimste Mens: "Wie is prins Laurent?"

‘De Slimste Mens’ nam vorige week nog afscheid van reportagemaker Eric Goens, maar maandagavond was het tijd voor de langverwachte komst van Josje Huisman. Vrouwen boven dus, want het ex-K3'tje nam het op tegen Katrin Kerkhofs en Eva De Roo.

InKe

(Opgelet, spoiler alert: lees niet verder als u de aflevering van maandagavond nog wil zien.)

Josje Huisman, binnenkort te zien in de musical ‘Beauty & the Beast’, had zich naar eigen zeggen niet speciaal voorbereid op de quiz. In de jury zaten Sven De Leijer en Jeroom. Die laatste wist alvast waarom Dries Mertens thuis de was niet doet:

Pijnlijk moment voor Josje bij de fotoronde. De Nederlandse schone kende onze prins Laurent niet en ook zijn beesten bleken een groot vraagteken.

Katrin Kerkhofs kwam uiteindelijk met 319 seconden uit de filmpjesronde, gevolgd door Eva (284) en Josje (175). Mevrouw Dries Mertens mocht zich dus De Slimste Mens ter Wereld noemen. De finale ging tussen Josje Huisman en Eva De Roo.

Eva had meer dan 100 seconden voorsprong op Josje, maar bij de beslissende vraag was het verschil geslonken tot 82-81 in het voordeel van Josje. Eva kon haar naar huis spelen met vijf termen over ‘de ark van Noah’. En inderdaad, bij de laatste term ‘Oud Testament’ was het gebeurd...

Dinsdag verwelkomt Erik Van Looy de extreemlinkse, Waalse politicus Raoul Hedebouw in de studio.