© jwi

Eerste zeehondenponton ligt al op bodem Blankenbergse jachthaven

Amper een week na de officiële opening van het eerste zeehondenponton aan de kust in Blankenberge, ligt dat ponton al vast op de bodem van de jachthaven. Dit najaar komt er een definitief ponton en dan zal dit niet meer voorvallen, aldus het kabinet van Vlaams minister van Dierenwelzijn en Toerisme Ben Weyts (N-VA). Hij opende op 27 november het ponton.

Afgelopen weekend is het zeehondenponton bij laag water blijven vasthangen in het slib. Daardoor is het volgelopen met water en gezonken. De aannemer is volop bezig om het tijdelijke ponton opnieuw vlottend te maken, zodat zeehonden weer een eigen rustplaatsje krijgen in de jachthaven van Blankenberge.

Dit najaar wordt er nog een definitief ponton geplaatst. De kans dat het definitieve ponton blijft vasthangen, is nagenoeg onbestaand, verzekert het kabinet van minister Weyts.

Deze zomer rees de vraag naar zo’n ponton. Heel wat zeehonden gingen namelijk rusten op een drijvende baggerleiding, maar na de baggerwerken hadden de zeehonden geen rustplaats meer. Blankenbergenaar Danny Van der Weehe opperde meteen de plaatsing van een ponton. Minister Weyts was dat idee genegen en gaf aan het agentschap MDK de opdracht voor de realisatie van het ponton.

Er wordt 35.000 euro geïnvesteerd in het ponton. Sea Life Blankenberge zorgde al voor infoborden.