© Photo News

Politie betrapt steeds meer gedrogeerde bestuurders

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens het weekend negentien bestuurders uit het verkeer geplukt omdat ze een positieve ademtest aflegden. Zeven chauffeurs reden onder invloed van drugs. Het aantal gedrogeerde bestuurders neemt alsmaar toe.

Leo De Nijn

In totaal liet de politie 1.380 chauffeurs stoppen om te blazen. Negentien bestuurders waren positief: twaalf wegens dronkenschap achter het stuur, zeven chauffeurs reden onder invloed van drugs. Van negen bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

De inspecteurs kregen het ook aan de stok met een bestuurder die een positieve speekseltest aflegde op het gebruik van cannabis. “De man weigerde voor een opgeroepen dokter een bloedproef af te leggen. Op zo’n weigering staan zware straffen. Verder had de man geen rijbewijs, noch identiteitskaart op zak. Aan zijn voertuig werd een wielklem gelegd tot hij zijn rijbewijs komt inleveren”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Tijdens de actie werden nog processen-verbaal gemaakt voor drie bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen. Ook drie fietsers die zonder verlichting reden, gingen in het boekje.

De politie hield ook gerechtelijke controles. Hierbij werd een man opgepakt die illegaal op het grondgebied verbleef. Hij werd overgeleverd aan de dienst Vreemdelingen Zaken in Brussel.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio