© © Alexander Meeus

Man zint op wraak aan Carré en komt goed weg

Een 24-jarige Antwerpenaar die terecht stond voor slagen aan een fotograaf uit Ternat en diens vriendin in dancing Carré, komt voor de Mechelse strafrechter weg met een opschorting gedurende drie jaar.

LDN

De feiten deden zich voor in augustus vorig jaar. Toen werd A.A. na een avondje stappen en een dispuut met een ander groepje fuivers, uit discotheek Carré gezet. De aanleiding was een discussie tussen beklaagde en de vriendengroep van de latere slachtoffers.

“Een van hen had twee keer zeer luid in zijn oor gefloten, waarop hij begon te duwen. Hierop heeft de buitenwipper ingegrepen en A. aan de deur gezet”, aldus de openbare aanklager.

Beklaagde tilde zwaar aan het incident. Zijn vrienden mochten immers blijven, hij werd de deur gewezen. A. is dan twee uur in zijn auto gaan wachten om wraak te kunnen nemen. Wanneer de slachtoffers omstreeks 3u ’s ochtends naar hun auto op de parking gingen, viel de twintiger hen aan.

De slachtoffers kregen verschillende klappen in het aangezicht en op andere plaatsen. Ze liepen verwondingen op en moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. “Totaal zinloos geweld”, zei de openbare aanklager.

De rechter hield rekening met het blanco strafblad van A. en zijn bereidheid om de slachtoffers te vergoeden. A. werd schuldig bevonden maar krijgt geen straf. De burgerlijke belangen blijven aangehouden.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio