© REUTERS

Facebookverbod voor man die vrouwen stalkte

Een voorwaardelijke celstraf van twee jaar, fikse schadevergoedingen en een verbod op Facebook. Dat heeft de strafrechter in Mechelen beslist voor W.D., voor het belagen van drie vrouwen. W.D. moet aan zijn slachtoffers méér dan 12.000 euro materiële en morele schade betalen.

Leo De Nijn

De rechter verbond ook enkele voorwaarden aan de straf, zoals een totaal contactverbod met de slachtoffers. “U mag ze ook niet benaderen via Facebook of andere social media en u mag ook geen profiel meer aanmaken via andere personen. D. moet ook zijn ambulante behandeling voor zijn probleem verderzetten”, stelt de rechter.

De belagingspraktijken van D. gingen soms héél ver. “De beklaagde stuurde bloemen en kaartjes voor een drietal vrouwen hun verjaardagen, maar werd agressief omdat ze niet reageerden. Maar de beklaagde stuurde ook bitse berichten via één van zijn twintig Facebookprofielen en viel de gezinnen en hun werkgever lastig. Recent lag er bij één van hen dode ratten voor de deur”, zei de advocaat van de slachtoffers.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio