© Shutterstock

Nieuwe soort zeewier smaakt naar bacon en is gezonder dan boerenkool

Goed nieuws voor wie van bacon houdt en tegelijk op zijn eten wil letten: wetenschappers hebben een nieuw soort zeewier ontdekt waarvan de smaak in gekookte toestand vergelijkbaar is met het vlees. Het zou bovendien twee keer gezonder zijn dan boerenkool.

vwh

Wetenschappers aan de Amerikaanse universiteit Oregon State hebben ontdekt dat het zeewier, dat er een beetje uitziet als doorschijnende rode sla, twee keer de voedingswaarde heeft van boerenkool. Hoofdonderzoeker Chris Langdon en zijn team kweekte het aanvankelijk om te kijken of het een goede voedingsbron is voor zeeslakken.

Toen collega-onderzoeker Chuck Toombs in het labo over de vloer kwam, zei hij dat er misschien wel meer potentieel in het zeewier zit. Hij nam de leiding over een nieuwe fase in het onderzoek en werkte samen met het Food Innovation Center van de universiteit aan enkele producten met het rode zeewier als basisingrediënt.

Toen ze hun creaties testten, viel er hen iets op aan de smaak. “Dit spul is een prachtig product. Als je het kookt, smaakt het sterk naar bacon”, klinkt het in een persbericht. Er zijn momenteel nog geen concrete plannen om het zeewier, dat in de Stille en Atlantische Oceaan aan een sneltempo groeit, te commercialiseren in de Verenigde Staten. De vorsers vermoeden wel dat zowel de veganistische en de vegetarische industrie interesse zal tonen.

MEER OVER Eten & Drinken