© ToPa

Eén jaar met uitstel voor man (38) die slaapkamer van ex binnenreed

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een Maasmechelaar tot een gevangenisstraf van één jaar met uitstel veroordeeld, omdat hij in maart zijn auto parkeerde in de slaapkamer van zijn toenmalige ex-vriendin. De vrouw had enkele dagen voor de wanhoopsdaad van de man de relatie verbroken.

In maart zag de 38-jarige Maasmechelaar het allemaal even niet meer zitten. Voor de zoveelste keer werd hij afgewezen voor een sollicitatie en moest hij ook zijn broer begraven. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte zijn vriendin, met wie hij twee kinderen heeft, op 15 maart bekend dat ze een relatie begonnen was met een andere man.

Omstreeks 23.30 uur vertrok hij kwaad met de wagen. Met een sms kondigde hij aan dat hij met zijn wagen het huis zou binnenrijden. Om half één belde hij nog eens naar zijn vriendin om te vragen of ze echt een einde wilde maken aan de relatie. Enkele seconden later reed hij tegen 65 km per uur en zonder te remmen de slaapkamer binnen. De vrouw zat net op dat moment in de keuken en de kinderen lagen boven de slaapkamer die getroffen werd te slapen.

Drank en drugs

De man was onder invloed van drank en drugs. Op enkele seconden tijd richtte hij een ravage ten bedrage van 19.000 euro aan. Dat bedrag moet de man samen met de gerechtskosten en intresten integraal terugbetalen aan de verzekering.

De impact op het leven van zijn vriendin en kinderen was enorm. Zo waren ze van de ene minuut op de andere acht maanden lang hun huis kwijt en moesten ze hun vader 2,5 maanden lang in de gevangenis bezoeken.

De man krijgt nu uitstel voor de rest van de veroordeling. Het koppel is intussen weer samen.