© Photo News

Ref Michael Oliver bezoekt opnieuw Jan Breydel voor Club Brugge - FC Kopenhagen

Michael Oliver is door de Europese Voetbalbond (UEFA) aangeduid als scheidsrechter voor het Champions League-duel tussen landskampioen Club Brugge en FC Kopenhagen, woensdag in het Jan Breydelstadion. Dat heeft de UEFA maandag bekendgemaakt. De Engelsman leidde twee jaar geleden al eens hetzelfde duel in de groepsfase van de Europa League in goede banen.

De 31-jarige Oliver, internationaal actief sinds 2012, was zondag nog de ref in de Premier League-wedstrijd tussen Everton en Manchester United (1-1). Hij gaf Marouane Fellaini een gele kaart voor zijn penaltyfout, die de ‘Toffees’ uiteindelijk de mogelijkheid gaf om de gelijkmaker te scoren. Ook Romelu Lukaku kreeg in die wedstrijd geel onder de neus geschoven.

In oktober 2014 bezocht Oliver al eens het Jan Breydelstadion. In Europa League-groep B keek Club Brugge toen eveneens FC Kopenhagen in de ogen. Blauw-zwart en de Denen speelden 1-1 gelijk. Een maand eerder floot de Engelsman de Europa League-wedstrijd tussen Legia Warschau en Lokeren (1-0 zege voor Polen) en de oefeninterland in Luik tussen de Rode Duivels en Australië (2-0). In augustus 2014 was hij de ref bij Panathinaikos-Standard (1-2) in de derde voorronde van de Champions League.

Club Brugge kon in CL-groep G in vijf wedstrijden nog geen enkel punt sprokkelen. FC Kopenhagen (6 ptn) kan zich nog plaatsen voor de achtste finales. Dan moeten de Denen winnen en mag FC Porto (8) thuis niet zegevieren tegen groepswinnaar Leicester City (13).

MEER OVER