© Instagram

Ze nam ontslag bij de bank om te reizen, nu verdient ze 5.000 euro per maand

De Filipijnse Aileen Adalid (24) gaf drie jaar geleden haar ontslag bij de Deutsche Bank in Manila om meer te gaan reizen. Vandaag heeft ze een succesvolle blog en werkt ze overal ter wereld als freelance webdesigner, goed voor 55.815 euro inkomsten per jaar.

vwh

Aileen was 19 toen ze in de bankwereld terechtkwam. In de Filipijnse hoofdstad verdiende ze bij Deutsche Bank amper 300 euro per maand. Zuur verdiend geld, want ze hield helemaal niet van haar kantoorjob. Op haar 21e besloot ze haar ontslag te geven en haar droom te vervullen: de wereld rondreizen.

De vrouw leeft nu van haar reisblog I Am Aileen, die genoemd wordt in de lijst met vijftig beste reisblogs ter wereld. Ook haar eigen zaak met outdoor benodigdheden, die ze Adalid Gear heeft genoemd, een freelance opdrachten als webdesigner, brengen geld op. De inkomsten gebruikt ze om haar toekomstige reisjes te financieren. Zo heeft ze in twee jaar tijd al rondgetrokken in Japan, Indonesië, Oost-Europa, Frankrijk, Noorwegen en de Faeröer Eilanden. De Filipijnse woonde eerder al in ons land - ze volgde haar Belgische vriend - en had op haar blog alleen maar lovende woorden over Antwerpen.

Aileen doet dus wat ze het liefst doet en dat levert haar zo’n 4.674 euro per maand op, exclusief de extraatjes die ze krijgt van bedrijven en hotels die op haar blog willen verschijnen met hun producten en diensten. Al is de globetrotter naar eigen zeggen kritisch: “Ik neem niet alles aan wat me wordt aangeboden. Ik wil dat mijn blog authentiek blijft”, zegt ze in een reactie aan The Daily Mail. Ze heeft nog een tip voor mensen die een manier zoeken om hun droom ter verwezenlijken. “Er is niets mis mee als je het in het begin rustig aanpakt. Doe tijdelijk werk, ga projectjes aan zoals vrijwilligerswerk, maar verlies je uiteindelijke doel dat je stabiliteit zal bieden nooit uit het oog.”

MEER OVER Reizen