© Instagram

Bikinimodel toont haar lichaam voor en na eierstokkanker

Bij het Amerikaanse Bikinimodel Cheyann Clark, nu 23 jaar, werd een tijd geleden eierstokkanker vastgesteld. Door de ziekte verloor de blondine eerst haar lange lokken, dan haar opgebouwde spiermassa. Op haar Instagrampagina brengt ze in beeld hoe ingrijpend haar leven is veranderd.

vwh

Voor haar ziekte woog Cheyann Clark 59 kilogram en was ze vaak in de fitness te vinden, waar ze trainde voor wedstrijden gewichtheffen. De blondine poseerde ook vaak in bikini, maar op een dag werd bij haar agressieve eierstokkanker vastgesteld en die veranderde haar leven compleet.

“Mijn leven was best geweldig voor ik ziek werd. Mijn man en ik woonden in Florida en we werkten in de vastgoedsector. We gingen bijna dagelijks naar de fitness. Toen ik ziek werd, ging ik echter weer bij mijn ouders in Seattle wonen en moest ik mijn passie noodgedwongen stopzetten”, klinkt het in The Daily Mail. “Mijn leven heeft een bocht van 180 graden gemaakt. De kanker heeft zoveel afgepakt: het lichaam waar ik twee jaar hard voor werkte, de kans om mama te worden, mijn haar en nog zoveel meer.”

Op Instagram toont Clark hoe haar lichaam er vandaag uitziet. Ze weegt nog maar 47 kilogram en heeft een stoma omdat de dokters kankercellen in haar dikke darm moesten verwijderen. Ondanks de tegenslag, durft de vrouw positief naar de toekomst te kijken.

“Van mijn dokters mag ik weer beginnen sporten. Nu wil ik eerst en vooral weer een beetje bijkomen. De artsen zijn hoopvol en denken dat ze de kanker uit mijn lichaam zullen krijgen. Als ik genezen ben, wil ik weer meedoen aan fitnesswedstrijden en een gezinnetje stichten. Ik kan zelf niet zwanger worden, maar we zullen kiezen voor adoptie of een draagmoeder.

MEER OVER Fit & Gezond