© Instagram Kaleidoscope Events

Na zeventig jaar huwelijk krijgt dit koppel de fotoshoot waar het van droomde

Margaret (89) en Ferris Romaire (90) traden in het huwelijksbootje op 24 november 1946 in de Amerikaanse staat Louisiana. Het werd een eenvoudige ceremonie, zo eenvoudig dat er zelfs geen foto's werden genomen van de mooiste dag van hun leven. Hun kleindochter schoot zeventig jaar later te hulp en gaf het koppel na al die jaren de fotoshoot die ze nooit hadden gehad.

flb

Zeventig jaar geleden was het volgens Margaret Romaire nog niet de gewoonte om een fotograaf in te huren om het trouwfeest en de ceremonie op de gevoelige plaat vast te leggen. "Er waren toen wel mensen met fototoestellen, maar niemand bracht er een mee naar ons huwelijk", vertelt Margaret aan ABC. Niettemin is het een succesvol huwelijk dat ondertussen 70 jaar duurt en vier kinderen, acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen opleverde.

Om hun zeventigste jubilieum te vieren, besloot de familie hen de kans te geven hun liefde na al die jaren toch vast te laten leggen door een fotograaf en de plechtigheid kort over te doen. Hun kleindochter Amanda Kleckley was het brein achter het plan om haar grootouders de fotoshoot te geven waar ze altijd van droomden. "Nu vinden we het vanzelfsprekend dat elk moment van ons leven wordt gedocumenteerd. Ik wou ze iets geven waar ze naar konden terugkijken en eraan herinnerd worden hoe bijzonder hun huwelijk is", vertelt ze.

Zij kocht voor de gelegenheid een jurk in de tweedehandswinkel, hij slaagde er in nog in een pak te raken dat al lang in de kast mottenballen aan het verzamelen was. Het was fotografe Lara Carter die de twee voor haar lens kreeg.

En wat is volgens Margaret het geheim van hun goed huwelijk? Volgens haar zijn de wandelingen die ze maken goed omdat ze dan kunnen nadenken en in goede gezondheid blijven. Ook het feit dat Ferris helpt in het huishouden, ervaart ze als positief. "Hij wast en strijkt zijn eigen kleding en hij kookt."

MEER OVER Seks & Relaties