© USA Today Sports

Tom Brady heeft zegerecord beet in National Football League

Tom Brady heeft zondag zijn 201e overwinning in de National Football League behaald. De quarterback van de New England Patriots verbeterde zo het record van Peyton Manning.

De 39-jarige Brady leidde de Patriots naar een 26-10 zege tegen de Los Angeles Rams. “In onze sport is winnen het enige dat telt”, verklaarde hij na afloop. “Ik heb de kans gekregen om in grote teams te spelen.”

De NFL-ster, echtgenoot van topmodel Gisele Bündchen, heeft sinds zijn debuut in 2000 201 wedstrijden gewonnen. In 62 wedstrijden trok hij aan het kortste eind.

Brady doet zo beter dan Manning, zijn voormalige grote rivaal. Manning zette een punt achter zijn carrière na de laatste Super Bowl, die hij met Denver won voor de 200e zege in zijn carrière. Hij verloor 92 matchen.

In oktober maakte Brady zijn rentree na een schorsing van vier wedstrijden. Hij kreeg die sanctie voor zijn rol in ‘Deflategate’, een zaak waarbij medewerkers van Brady’s team de ballen bewust niet hard genoeg opbliezen, om ze zo makkelijker te kunnen vangen.