© BELGA

Dewinter: “Waarom geen allochtone kandidaten op kieslijst?”

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is voorstander van kieslijsten waar ook kandidaten van allochtone origine op staan. “De tijd van het homogeen witte Vlaams Belang is voorbij. Op onze kieslijst zullen we moeten zorgen voor voldoende vertegenwoordigers van christelijke minderheden”, klinkt het in het Laatste Nieuws.

JaTi

“Iedereen die onze cultuur en waarden wil delen, is welkom”, zegt Dewinter. “Ik denk dan vooral aan christelijke minderheden uit het Midden-Oosten en aan Oost-Europeanen.”

“De tijd van het homogeen witte Vlaams Belang is voorbij. Op onze kieslijst zullen we moeten zorgen voor voldoende vertegenwoordigers van christelijke minderheden. Denk maar aan Assyriërs en koptische christenen: mensen die gevlucht zijn voor de genadeloze vervolging in het Midden-Oosten.”

Er zijn voldoende geïnteresseerden, uit verschillende gemeenschappen, meent de Vlaams Belanger. “Het enthousiasme voor ons is groter dan je misschien denkt”, zegt Dewinter, die het ook heeft over Chinese Antwerpenaren die kunnen opkomen. “De keuze is duidelijk in 2018: ofwel geef je de stad terug aan de Antwerpenaren, ofwel lever je ze uit aan de islam.”