© BFM

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Man moet twintig jaar de cel in voor moord in Pothoekstraat

Boualem Chih is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op Hicham Yachou in de Antwerpse Pothoekstraat in oktober 2014. Aan de burgerlijke partijen moet hij 61.500 euro betalen. Zijn broer werd vrijgesproken.

SaRe

De twee broers stonden op donderdag 30 oktober 2014 voor het rode licht aan de hoek van de Pothoekstraat en de Lange Beeldekensstraat. Ze waren op hun hoede en gewapend omdat Boualem al een tijdje gezocht en bedreigd werd. Hij moest een drugsdealer nog 10.000 euro betalen. Om die schuld te innen, had die dealer Hicham Yachou (30) opgetrommeld, een drugscrimineel uit Deurne. De avond van de feiten was Jungle op pad met zijn neef Mourad, toen hij de broers Chih opmerkte aan het kruispunt.

Yachou drong de wagen van de broers in en al snel kwam het tot een vechtpartij. Boualem trok vervolgens zijn pistool en schoot op Yachou, die ondertussen uitgestapt was. Ook de vluchtende Mourad werd nog beschoten. Hicham liep zelf naar de spoed, ondanks de kogel die zijn longen en hart doorboord had. Hij stortte voor de deur in elkaar. Enkele uren later overleed de Deurnenaar aan zijn verwondingen.

Boualem werd maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Aan de burgerlijke partijen moet hij 61.500 euro betalen. De rechtbank vindt dat er geen sprake is van wettelijke zelfverdediging omdat het gebruikte geweld (schieten met revolver) “buitenproportioneel” was.

Zijn broer gaat vrijuit.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio