Dertigtal supporters betrapt op drugsbezit bij controles bij Beerschot Wilrijk

Bij twee drugscontroles bij thuiswedstrijden van Beerschot Wilrijk zijn de voorbije weken in totaal 34 personen betrapt op drugsbezit. Dat zegt het kabinet van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). De controles zijn een nieuwe stap in de samenwerking tussen Beerschot Wilrijk en de Antwerpse politie om drugsgebruik door supporters te bestrijden. Bij Antwerp is een soortgelijk initiatief op til.

JaTi

Het "trieste hoogtepunt" van de controles was tot nu toe een dealer die op heterdaad betrapt werd toen hij cocaïne wilde verkopen aan Beerschot-supporters, stelt het kabinet van De Wever. De overige gevallen zouden voornamelijk gebruikers van softdrugs zoals marihuana zijn geweest.

Eerder dit seizoen lanceerde Beerschot Wilrijk al de sensibiliseringscampagne 'Met drugs scoor je niet'. De club had zelf immers al langer signalen ontvangen van supporters dat er op de tribunes regelmatig drugs gebruikt wordt tijdens wedstrijden. Het kabinet van de burgemeester benadrukt maandag echter dat het niet om een geïsoleerd probleem bij Beerschot Wilrijk op het Kiel gaat.

Binnenkort zal de politie bijvoorbeeld ook met Antwerp een samenwerking opzetten. Bij de rellen na de wedstrijd Antwerp-Eupen van vorig seizoen had De Wever al aangegeven dat verschillende van de onruststokers zwaar onder invloed van drugs leken.

MEER OVER K. Beerschot V.A.