© Mercedes F1 team

"De halve F1-paddock heeft Mercedes gebeld voor het racezitje van Rosberg"

Volgens Niki Lauda heeft al de helft van de F1-piloten belangstelling getoond voor het vrijgekomen racezitje van Nico Rosberg bij Mercedes.

F1journaal.be

Nico Rosberg zorgde voor een schokgolf in de Formule 1 door vijf dagen na het behalen van de wereldtitel zijn afscheid van de Formule 1 aan te kondigen. Hij laat het Mercedes F1 team in een problematische situatie achter want het topteam moet nu plots op zoek naar een vervanger voor Rosberg terwijl het grootste deel van de rijderszitjes reeds verdeeld is.

Desondanks loopt het storm bij Mercedes. Heel wat rijders hebben reeds contact opgenomen met Mercedes en daar zullen ongetwijfeld ook rijders bij zitten die bij hun team al een contract voor 2017 hebben. Er gaan zelfs geruchten dat Sebastian Vettel (Ferrari) en Fernando Alonso (McLaren) mogelijk het racezitje van Rosberg kunnen innemen.

Telefoon Mercedes staat roodgloeiend"Bijna de halve Formule 1 en misschien zelfs meer heeft Mercedes al gecontacteerd," zei Niki Lauda tegenover 'Gazzetta dello Sport'. "Ik krijg constant telefoon."

De meest logische keuze voor Mercedes lijkt Pascal Wehrlein te zijn. De 22-jarige Duitser reed het voorbij seizoen voor Manor Racing maar maakt wel deel uit van het talentenprogramma van Mercedes. Toch is het niet zo eenvoudig voor Mercedes om een jonge rijder naast Lewis Hamilton te plaatsen.

Jonge rijder vormt een risico"Een jonge rijder vormt een risico en we weten niet hoe sterk we zullen," aldus Lauda, die meteen laat uitschijnen dat Mercedes bij voorkeur iemand met meer ervaring lijkt te willen aanstellen.

In het interview met 'Gazzetta dello Sport' zei Lauda ook nogmaals dat de beslissing van Nico Rosberg om afscheid te nemen van de Formule 1 echt compleet als een verrassing kwam.

Lauda dacht dat afscheid van Rosberg een grap was"Ik nam het aanvankelijk niet serieus. Ik verwachtte het niet. Niemand binnen Mercedes had er rekening mee gehouden dat hij zou kunnen stoppen. Aanvankelijk geloofde ik hem dan ook niet," blikt Lauda terug op het moment waarop hij te horen kreeg dat Rosberg wou stoppen.

"Ik zei 'Nico, ben je mij bij de neus aan het nemen? Is het een grap?' maar hij zei vervolgens dat het ernstig was. Echt ongelooflijk." besluit Lauda.

De tijd dringt trouwens voor Mercedes. Binnen minder dan drie maanden vinden met de nieuwe F1-bolides de eerste wintertests ter voorbereiding van het nieuwe seizoen plaats. Het is haast ongezien dat een topteam dan nog steeds geen duidelijkheid heeft over haar rijdersduo.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: