© Bert Foubert

Man (20) komt twee dagen na vaderschap om bij verkeersongeval

Het geluk van Danijel Paradzik (20) en zijn familie om de geboorte van zijn eerste dochtertje eindigde zondag­ochtend op de E17 in Haasdonk. De jonge vader uit Sint-Niklaas reed op de terugweg van de babyborrel op een truck en stierf.

Bert Foubert

Het feest in discotheek The Villa in Antwerpen moest er zaterdagnacht één worden om nooit te vergeten. Danijel Paradzik, een jonge beroepschauffeur uit Sint-Niklaas, was pas vrijdag ­vader geworden van een flinke dochter. Die heuglijke ­gebeurtenis wou hij absoluut vieren met al zijn vrienden. Er werd een vip-box af­gehuurd en de sfeer was heel de nacht opperbest.

Feestje in discotheek

“Ik amuseer mij enorm”, stuurde hij tijdens de fuif nog naar een van zijn vrienden die thuis was gebleven. “Maar geen gekke dingen voor mij.” De jonge vader dronk tussen het dansen door wel een glas, maar hield zijn drankgebruik volgens zijn vrienden bewust heel beperkt. Toen het feest tegen de ochtend op zijn einde liep, stapte Danijel op de parking van de discotheek in zijn Citroën. Hij stak zijn duim nog een keer omhoog naar zijn kameraden en zette daarna koers naar vrouw en dochter in Sint­-Niklaas.

Ter hoogte van afrit Haasdonk

Maar op de E17 ter hoogte van Haasdonk ging het grondig fout. Danijel reed met zijn ­auto achteraan in op een Poolse vrachtwagen die op het middelste rijvak reed. Zijn wagen bleef steken onder de oplegger en werd nog 200 meter meegesleurd vooraleer de trucker op de pechstrook kon stoppen. Danijel overleed ter plaatse.

Inschattingsfout tijdens inhalen

“Uit de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige blijkt dat hij de vrachtwagen rechts inhaalde”, zegt woordvoerster Eva Brantegem van het parket Oost-Vlaanderen. “Vermoedelijk wou hij op die manier de afrit Haasdonk nemen. Zijn auto is daarna met de linker voorkant tegen de achterkant van de truck beland. Vermoedelijk is het ­ongeval te wijten aan een ­inschattingsfout.”

“Dit drama tekent onze familie voor het leven”

Danijel is van Kroatisch­-Kosovaarse afkomst. Hij heeft nog een broer en een zus, en woonde samen met zijn dochtertje en vrouw bij zijn ­ouders. Zijn vader Ramiz is kapot van verdriet. “Dit drama tekent onze familie voor het leven. We kunnen het nog altijd niet geloven. We wisten dat hij had afgesproken met vrienden om de geboorte van zijn dochtertje te vieren. Maar we zitten nog met heel veel vragen. Waarom keerde hij alleen terug naar huis en niet samen met vrienden? En hoe is dit ongeval kunnen ­gebeuren? Danijel reed uitstekend.”

“Hij was zo trots dat hij net vader geworden was”

Ook zijn vrienden zijn zwaar aangeslagen door het nieuws. “Danijel was een voorzichtige bestuurder die geen risico’s nam”, weet Altin Ramic, een van zijn kameraden. “Hij was zo trots dat hij net vader was geworden. Hij zal door iedereen enorm gemist worden. We kunnen er nog steeds niet bij dat dit echt gebeurd is.”

Dochtertje vernoemd naar haar vader

De solidariteit rond de familie is groot. Toen de dood van Danijel Paradzik bekend raakte, kwamen uit alle hoeken van het land familie­leden, vrienden en kennissen naar Sint-Niklaas om mee te rouwen. “Op momenten als deze willen we er zijn voor ­elkaar”, zegt Suad Kajtazi namens de rouwenden. ­“Danijel had bij ieder van ons een zeer goede naam. Hij laat veel vrienden achter. Zijn dochtertje en vrouw zullen nu door iedereen met veel liefde opgevangen worden.”

Danijel Paradzik wordt ­komende dinsdag begraven in familiekring. Zijn dochtertje krijgt de naam Daniela, als eerbetoon aan haar vader.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER