© Wim Hendrix

Truckers vinden steeds minder parkeerplaats: “Nergens welkom”

Het is haast onmogelijk geworden voor vrachtwagenchauffeurs om hun camion te parkeren in Berchem. Dat zegt Ronny Staes, die steeds vaker beboet wordt. “Nochtans is de oplossing eenvoudig”, vindt hij.

Dennis Van Damme

“Na een shift van twaalf uur is de enige luxe die wij als vrachtwagenchauffeur hebben, dat we ’s avonds met onze vrachtwagen naar huis kunnen rijden”, zegt trucker Ronny Staes (48). Hij rijdt al jaren voor Waltbrechts & Co in Lier en doet vooral transport in de haven. “Maar de laatste tijd is het haast onmogelijk geworden. Vroeger parkeerden we op de Binnensingel, maar dat gaat niet meer sinds de heraanleg. Anders zouden we de plantsoenen met bomen kapot rijden. Uitwijken naar woonstraten is ook geen optie, want daar zijn de bewoners, begrijpelijk, niet mee opgezet. De beste oplossing voor ons is de Borsbeekbrug, aan het kantorenproject Post X. Maar daar mogen alleen personenauto’s parkeren. Vorige week kreeg ik er nog twee boetes van 55 euro. Ik ben er zo mee bezig dat ik er slaap door verlies. Waar moeten we nog heen?”

Ronny Staes stelt voor om het parkeerverbod voor vrachtwagens op de Borsbeekbrug op te heffen. “Daar hinderen we niemand en staat onze vrachtwagen nog min of meer in het zicht, en dus veilig”, zegt hij.

Maar volgens Bruno De Saegher (N-VA), Berchems districtsschepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid, is dat geen oplossing. De Borsbeekbrug zal in het kader van de ontwikkeling van Post X een nieuwe invulling met meer groen krijgen. Hij erkent wel dat het parkeerprobleem voor vrachtwagens een moeilijk vraagstuk is.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio