© Seppe Slaets

© Seppe Slaets

© Seppe Slaets

© Seppe Slaets

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lege winkelpanden in Statielei raken stilaan weer gevuld

Met de nakende voltooiing van de heraanleg van de Pieter Reypenslei maakt het winkelcentrum van Mortsel zich op voor een kwaliteitsinjectie. Het stadsbestuur tracht het geplaagde commerciële hart van de stad weer sneller te doen slaan. Op de Statielei zijn de winkeliers, van de oudgediende tot de nieuwkomer, daarom blij.

seppe slaets

Level 66, een uit de kluiten gewassen giftshop, is één van de jongste bewoners van de Statielei. “Onze specialiteiten? Leuke retrodecoratie geïnspireerd op de jaren vijftig en zestig én gepersonaliseerde geschenken. We bedrukken T-shirts en koffiemokken”, verduidelijkt Erwin d’Hondt.

D’Hondt heeft al een winkel op de Bist in Wilrijk en verhuisde zijn tweede zaak van Aartselaar naar Mortsel. “Daar was te weinig passage. Al mijn vrienden verklaarden me gek toe we aankondigden naar hier te verkassen. Wel, onze eerste drie weken waren super. Boven de verwachtingen. Want ondanks alles merk ik dat hier nog wel heel wat beweging is. Ik raad iedereen die twijfelt aan om hier iets te ondernemen. De mensen komen hoor. Zeker als ze weten dat parkeren in de ondergrondse parking één euro per uur kost.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid