Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal3de amateurklasse B Turnhout 5- Vosselaar 2 - FC Turnhout maakt korte metten met Vosselaar: 5-2

“Niet naast onze schoenen lopen en focus behouden”

FC Turnhout blijft vlot meedraaien in de kop van het klassement. Sjors Paridaans blijft voorzichtig, maar durft wel vooruit te kijken: “Als we met onze kleine kern gespaard blijven van blessures en schorsingen, doen we ongetwijfeld mee in de titelstrijd.”

bart d'haene

Turnhout deed zijn naam van vlotst scorende ploeg van 3de Amateurklasse B weer alle eer aan. Ditmaal was Vosselaar het kind van de rekening. In veertien wedstrijden scoorde Turnhout nu maar liefst 39 doelpunten. Bijna een gemiddelde van drie per wedstrijd. “Nu moeten we ook nog leren de nul te houden”, zegt centrale verdediger Sjors Paridaans na afloop van de wedstrijd. Al moet het gezegd worden: de doelpunten van Vosselaar vielen nadat de wedstrijd al lang in een definitieve plooi was gevallen. “Toch mag het niet gebeuren. Vooral omdat we 5-0 voor stonden. Jonas Nijs mag dan een kop groter zijn dan Gert Michiels en ik, we stonden in die fases niet altijd even goed opgesteld. We wisten dat het voor Vosselaar pompen of verzuipen was”, blijft Paridaans kritisch.

Geen simpele overwinning

Ongeacht het eindresultaat was het zeker geen walk-over voor Turnhout. “Ik geef toe dat Vosselaar niet slecht begon en het ons moeilijk maakte om ons spel te spelen en wij aanvankelijk niet aan combineren toe kwamen. Dan zie je dat we toch op de juiste momenten toesloegen. Met de juiste discipline en ook een tikkeltje geluk. Vosselaar vergat zelf de kansen af te maken. We spelen met veel vertrouwen en in ons vertrouwd systeem is onze topschutter Steven Dillien een belangrijke schakel. Hij is niet de enige die vlot de weg naar het doel vindt. We zijn niet afhankelijk van één speler”, benadrukte de Nederlander, die zelf in de tweede helft het cruciale derde doelpunt op het scorebord zette. “Het was een afvallende bal die Jelle Schijvenaars goed liet lopen. Een extraatje voor mij.” Paridaans blikt ook vooruit. “Van de andere ploegen krijgen we complimenten?. We mogen in ieder geval niet naast onze schoenen lopen en moeten de focus behouden. Van week tot week punten pakken en dan zien waar we eindigen. We hebben van geen enkele tegenstander schrik. Als we met onze kleine kern gespaard blijven van blessures en schorsingen, doen we ongetwijfeld mee in de titelstrijd. De jonge bankzitters ontwikkelen zich snel.”

Opvallend nog waren de vijf gele kaarten voor de thuisploeg. “Daarvoor moeten we de hand in eigen boezem steken. Hoewel ik vond dat de scheidsrechter misschien iets te gemakkelijk geel trok”, besloot de ex-speler van Berchem Sport.