Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

Voetbal3de amateurklasse BCity pirates 4- Esperanza Pelt 3

El Jattari helpt te makke City Pirates over streep

Er komt geen einde aan de zegereeks van de City Pirates. Nu was Esperanza Pelt het kind van de rekening. Al liep het ditmaal zeker niet van een leien dakje.

De bijwijlen verguisde Mo El Jattari zorgde voor de verlossing.

std

Het was nog niet het seizoen van Mohamed El Jattari. De aalvlugge spits van City Pirates is in de huidige campagne niet de eerste keus diep voorin. In het beste geval mocht hij plaatsnemen op de bank. Anders zat hij zelfs niet in de selectie en moest hij opdraven met de beloften. Maar coach Yves Van Heurck zette El Jattari met Manu Borges, een Merksems jeugdproduct, ook tegen Esperanza Pelt in de spits. En niet zonder gevolg. Het was wel wachten tot op het uur vooraleer El Jattari voor het eerst raak trof. De schijnbaar verlossende 3-1 was echter veel mooier: een hoge lob in de verste hoek. “Toen ik die vrije hoek zag, heb ik geen moment getwijfeld. Waarom ook? Ik zit weer vol vertrouwen”, zei El Jattari.

“Vaak op de bank zitten is nooit fijn. Soms verdraag ik dat, een andere keer lukt dat minder.” El Jattari werd al eens geweerd omdat hij had geweigerd om met de beloften te spelen. “Maar goed, die keren bij de beloften vond ik de goal makkelijk, dus dat heeft mijn vertrouwen weer een boost gegeven. Vorige week in Diest kreeg ik dan weer een echte kans. Het was tegen Pelt nog maar mijn derde basisplaats, dus dan is het aangenaam om meteen twee keer te scoren. Drie basisplaatsen en drie goals. Geen mis gemiddelde”, lachte El Jattari na de 4-3 zege.

Een overwinning niet op een presenteerblaadje aangeboden. Het slot was ronduit enerverend. “Soms speelden we te nonchalant. Al waren we na de rust weer scherper”, zag ook El Jattari, die de strafschop tegen in vraag stelt. “Feit was dat Pelt zo weer hoop kreeg en wij nog moesten bibberen. “We zitten nu aan negen op negen, met nog twee uitwedstrijden voor de boeg. Evident wordt het niet, maar ik hoop toch op nog vier op zes voor Nieuwjaar. City Pirates komt van ver.”

“We hebben al heel wat dipjes gehad en zaten soms diep. Hoe dat kwam? Misschien waren we bij momenten te snel tevreden. Maar tegen Pelt hebben we bewezen dat we ook kunnen knokken. Zoals de coach het zei: we moeten ook 'the ugly ones' verslaan. Dat ik nu mijn basisplaats beet heb? Ik hoop het en ik zal me blijven tonen aan de coach”, besloot een El Jattari die duidelijk weer het juiste spoor heeft gevonden in Merksem. City Pirates kan maar hopen dat de gps van de soms grillige spits nu definitief de juiste bestemming blijft viseren.