Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste amateurklasseHeist 2- ASV GEel 1

Webers maakt verschil in weinig hoogstaande partij

Bart Webers heeft Heist de drie punten bezorgd tegen ASV Geel. Hij scoorde een keer en bij de beslissende 2-1 kopte hij de bal voor de voeten van een tegenstander die de bal over de lijn duwde.

gf

“Dit is mijn derde goal dit seizoen”, weet Webers. “Ik heb er ééntje gemaakt in deze wedstrijd, maar laat het duidelijk zijn, die tweede schrijf ik niet op mijn naam. Bij het eerste doelpunt stond ik op de juiste plaats om de kopbal van Badiane binnen te duwen. Maar ik geef toe dat de 2-1 geen goal van mij was. Er werd een corner getrapt en die hoge bal kopte ik aan de tweede paal richting doel. En daar heeft een speler van ASV Geel de bal in eigen doel gewerkt. Zo simpel kan het gaan, en het was een hele belangrijke goal voor ons.”

Webers was alweer een van de meest gemotiveerde spelers op het veld. “Ik wilde echt scoren in deze match. Ik zag voor de wedstrijd een foto van mij met mijn pasgeboren dochter Roos in de krant en dat gaf me echt een boost. Het gaf me extra energie. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik een beslissende rol hebben kunnen spelen. Echt heel fijn voor mezelf, maar ook voor de ploeg. We blijven door deze zege op koers voor een mooi klassement. Ik denk dat we het echte Heist pas gaan zien in de terugronde. Nu ja, dat hoop ik althans. Dit is een fantastische groep en er zijn mogelijkheden genoeg. Als we in de winterstop goed trainen, dan kunnen we nog stijgen in de stand. Ik hoop dat we dit seizoen tussen in de top acht kunnen eindigen. Ik denk dat dit de positie is die bij ons past.”

Heist speelt niet bepaald een constant seizoen. De overwinningen en de nederlagen wisselen elkaar snel af. “Het is opvallend. We hebben veertien matchen gespeeld en we hebben zeven keer gewonnen en zeven keer verloren. Hopelijk is de voorspelling niet dat we volgende zaterdag in Hasselt verliezen (lacht). Voor de winterstop zijn er nog twee matchen en we hebben punten nodig om met een goed gevoel die onderbreking in te gaan. Ik kijk zeker nog uit naar het vervolg van deze competitie. Er steekt zoveel moois in deze groep dat ik het gevoel heb dat we het beste nog niet gezien hebben. Als we nog wat punten pakken, kunnen we wat meer bevrijd voetballen. En dan kan dit seizoen nog heel mooi eindigen”, besluit Webers.