Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste amateurklasseDessel Sport 0- oosterzonen 0

Engelen en Oosterzonen houden Dessel in bedwang

Dessel is er niet in geslaagd om de twee voorbije nederlagen van zich af te spelen. Het kwam tegen het bedreigde, maar gemotiveerde Oosterzonen niet verder dan een gelijkspel.

fvh

Diepe ontgoocheling dus bij de thuisploeg, dat de tweede plaats aan Deinze moet laten. Daar tegenover stond de terechte vreugde van de bezoekers, die toch wel wat onder hun waarde geklasseerd staan. Tussen hen gaapt een kloof van 17 punten. Maar van dat verschil was weinig te merken. Dat vond ook de bezoekende kapitein Stig Engelen, de 24-jarige centrale verdediger met de langste staat van dienst bij de club.

“Een leuk resultaat voor ons en speciaal voor mij, want ik ben een man van de streek uit Mol-Achterbos en heb hier wel wat vrienden. Dit verdiend punt is een succes voor ons team. Zeker tegen een club als Dessel, dat toch wel bijzonder sterk startte en lange tijd ongeslagen was. Wat de match betreft vond ik het langs beide kanten aanvankelijk onverzorgd voetbal met nogal veel misverstanden.

Dessel kreeg de eerste kans (Vansimspen miste van kortbij nvdr), maar wij boden best wat weerwerk met twee gevaarlijke kopballen van Fallou, mooi gered door de thuisdoelman”, aldus de Mollenaar.

“We geloofden er echt in om te oogsten en het lukte ook in een kansarme tweede helft waarin we georganiseerd bleven voetballen. Dessel kreeg wel een kans vanop afstand via Vosters, maar we verdedigden als ploeg en kwamen er bij momenten goed uit. Vooral in het slotkwartier, toen we nog een aantal kansen kregen. Na de uitsluiting van Dreesen kon de ingevallen Hoefnaegels ei zo na nog voor de volle buit zorgen. Toch zijn we tevreden met dit punt. Het moet ons sterken voor het verdere verloop van de competitie”, besluit Engelen, die als verdediger ook tevreden was dat Oosterzonen andermaal de nul kon houden. Het blijft merkwaardig dat het bedreigde Oosterzonen slechts 18 goals slikte in 14 wedstrijden.

Geen Arne Hoefnagels aan de aftrap en dat was toch wel wat verrassend. “De keuze van de trainer. Nochtans stond ik de voorbije weken in de basis.”

De Mollenaar mocht het laatste halfuur invallen en had enkele goede acties in huis.

“Het kon beide kanten uit, maar ik miste misschien wel de kans van de wedstrijd. Ik kon de bal moeilijk richten en enkel slepen. Jammer genoeg belandde hij in het zijnet.”