Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© ©Walter Saenen - WAS

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk 3- Hasselt 0 - Invaller Simon Vermeiren leidt ongrijpbaar Beerschot Wilrijk naar overwinning

“Heerlijk om met twee doelpunten in te vallen”

Beerschot Wilrijk blijft de overwinningen opstapelen. Ook een verdedigend Hasselt bleek een maatje te klein. Dankzij een twaalfde overwinning op veertien wedstrijden tellen de Mannekens nu al acht punten voorsprong op eerste achtervolger Deinze.

hugo fret

Man van de wedstrijd was Simon Vermeiren. Bij een 0-0 ruststand mocht hij Jaric Schaessens komen vervangen, zodat coach Marc Brys in de tweede helft met twee spitsen kon spelen. AL in minuut 46 bleek de ingreep succesvol. Aangespeeld door Kevin Geudens bood Simon Vermeiren de openingstreffer aan aan zijn spitsbroeder Vlad Rusu.

“Soms zit het mee, op andere dagen valt het tegen”, relativeerde Simon zijn prestatie. “Vandaag had ik het geluk aan mijn zijde en stond ik telkens op de juiste plaats. Het zorgt voor een fijn gevoel als je de ploeg aan drie punten kunt helpen via een assist en twee doelpunten.”

Toch duurde het ruim een helft vooraleer de thuisploeg afstand kon nemen van een sterk verdedigend Hasselt. “Gedurende negentig minuten hadden we de bovenhand en kwam Hasselt amper in het stuk voor. In de eerste helft creëerden we een viertal open kansen, maar de nul bleef op het bord. Toch bleven we voetballen, iets waarvoor we na de rust beloond werden.”

Rusu en Vermeiren speelden voor het eerst samen in de spits. Een succesvol recept blijkbaar. “Het was een fijn gevoel voor ons beiden om al na één minuut te scoren. Het klikte wel tussen ons. We zetten hoog druk en zorgden voor veel beweging in de spits. Bij dat eerste doelpunt voelde ik niemand in mijn rug. Ik liep zonder kijken in de diepte en werd perfect door Kevin Geudens aangespeeld. Op die beweging wordt vaak getraind. Ik legde de bal af voor Vlad die gemakkelijk de 1-0 kon scoren. Even later stond ik op de goede plaats om een voorzet van Jimmy De Jonghe in doel te verlengen. Mijn tweede doelpunt van de avond kwam tot stand na een rommelige fase. De Hasseltse doelman kreeg het schot van Jimmy De Jonghe niet onder controle. Ik kon de rebound in doel verlengen. Een heerlijk gevoel om na twee weken afwezigheid zo te kunnen invallen”, besloot Vermeiren.