Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de amateurklasse BBerchem 3- dUFFEL 1 - Berchem zet zegereeks verder na sterke tweede helft

“Opnieuw het verschil gemaakt op fysiek vlak”

De tweede helft en Berchem: dat blijft een goed huwelijk. Zoals wel vaker gebeurde sinds de start van de competitie ging de Rooiploeg na de pauze (op en) over zijn tegenstander. Met de knappe 3-1 overwinning blijft het bovendien gedeeld eerste.

kristof somers

Om op gelijke hoogte van Thes te blijven, diende Berchem zijn laatste thuiswedstrijd van 2016 te winnen. Maar zonder zijn geschorste topschutter Van Kruijssen en tegen een naar punten zoekend Duffel zou dat geen sinecure blijken.

Hairemans vatte voorin post, terwijl Zorbo, Verstraeten en Carrez voor de aansluiting moesten zorgen.

Geel-zwart voetbalde echter te traag en toonde op een deels bevroren veld niet de balvastheid die nodig is om een tegenstander onder druk te zetten.

“Die eerste helft leverde te veel duels op”, zag ook trainer Jonas De Roeck. “We geraakten niet in ons normale spel. Duffel slaagde erin het tempo uit de wedstrijd te halen.”

“Ook de scheidsrechter had daar zijn rol in. Ik ben hem tijdens de rust dan ook gaan duidelijk maken dat die voortdurende kleine foutjes van hen bestraft moesten worden. Over het strafschopgevalletje met Zorbo heb ik het dan nog niet gehad.”

Geen toeval

Door met 0-1 de kleedkamer in te gaan, was Berchem inderdaad aan bezinning toe. De Roeck stelde lichtjes bij. Verstraeten ging nu vaker als diepste man acteren en Berchem vond meteen zijn daadkracht terug. De mee opgerukte Djoum buffelde een voorzet van Carrez tegen de touwen en bracht zijn ploeg weer in de match. De Roeck: “Ik heb de spelers na de eerste helft duidelijk gemaakt dat wij het tempo moesten bepalen, dat we ons niet door hen in slaap mochten laten wiegen en meer vooruit moesten voetballen. Ik ben blij dat ze hier gevolg aan konden geven.”

Meer diesel hoefde je Mauro en co niet te geven. In een sneltempo volgden de kansen zich nu op. Maar het winnende doelpunt bleef lang uit. Tot kapitein Verstraeten enkele minuten voor het einde toch een gaatje vond.

“Opnieuw hebben we fysiek het verschil gemaakt”, knikt De Roeck. “Het is echt geen toeval dat ons dit zo vaak gebeurt. De jongens werken ontzettend hard op training en worden daar voor beloond. De goal van Dimi (Hairemans, red) zorgde voor de zekerheid, maar zelfs 5-1 zou niet overdreven geweest zijn.”

Met nog één match uit de heenronde af te werken, staat Berchem er wel heel mooi voor.

“Maar er is nog een lange weg te gaan”, waarschuwt De Roeck. “De spelers weten dat ook wel, dat je niets bent met een goede heenronde als je het daarna allemaal weg geeft.”