Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© BELGA

Veldrijden Zilvermeercross Mol / superprestige spa-francorchamps

Sanne Cant wint in Mol na tweede plaats in Spa-Francorchamps

Sanne Cant weerde zich zaterdag in Spa-Francorchamps tot het uiterste, maar moest er vrede nemen met een tweede plaats. Gisteren in Mol knoopte ze alweer aan met winst.

kle

“Ik houd een goed gevoel over aan zaterdag en zondag”, benadrukte Sanne Cant na de Zilvermeercross. “Het was de tweede keer dat ik startte in Spa-Francorchamps en de eerste keer dat ik de wedstrijd uitreed. Van mij had de omloop er minder snel mogen bijliggen. Door de vrieskou werd het een snelle wedstrijd en dat speelde niet meteen in mijn voordeel. Ik kon wel vrij goed volgen. Enkel in de steile klim richting de aankomst, verloor ik telkens terrein op De Jong (de latere winnares, red.). Toch vind ik dat ik het goed heb gedaan. Ik voel dat ik vooruitgang heb geboekt in het bergop fietsen. Uiteindelijk was het verschil tussen mij en Thalita niet zo groot (13 seconden, red.). Ik blijf ook aan de leiding in de Superprestige en heb in de stand zestien punten voorsprong op Ellen Van Loy.”

Gisteren was de Lilse opnieuw paraat in de Zilvermeercross in Mol. Na een minder goeie start, schoof ze vlot op, om met ruime voorsprong te zegevieren. “Mijn start was niet om aan te zien. Ik geraakte niet vooruit en moest Ellen Van Loy en Lucinda Brand laten gaan, tot ik wat later het goeie ritme vond en in de achtervolging trok. Ik kon vrij snel aansluiting vinden bij het duo en even later konden ze mijn tempo niet meer aan, zodat ik alleen voorop kwam. Brand sloot nog even terug aan, maar toen ik kort daarna versnelde, moest ze er weer af. Van dan af lag de weg naar de zege breed open.”