JJ Wijnen “zonder blablabla” opent deuren in Groenenhoek

Jean Pottiez in zijn zaak JJ Wijnen in Berchem. Foto: Joris Herregods

JJ Wijnen “zonder blablabla” opent deuren in Groenenhoek

Print
Berchem -

Met JJ Wijnen heeft de Groenenhoek er een nieuwe zaak bij. Jean Pottiez uit Wilrijk is al 25 jaar lang actief in de wijnindustrie en pakt nu uit met een eigen zaak waar hij ook eenpansgerechten zal presenteren.

JJ Wijnen opent in de Helderstraat 13, op een boogscheut van de spoorweg in Berchem. Je kan het geen drukke winkelbuurt noemen... Vanwaar deze locatie? “Mijn vrouw ontdekte dit pand. Het is niet alleen een bedrijfsruimte geweest, in de jaren 70 zou hier nog een theatergezelschap hebben gezeten. Onder dat podium heb ik meteen plaats voor twee wijnkelders. Dat vind ik gezellig, dat geeft een toffe sfeer. En ik ben de stad genegen, waarom dus geen zaak in de Groenenhoek? Bovendien kan ik gewoon hier naartoe komen fietsen. ”

Welke wijnen wil Pottiez hier vooral aanbieden? “De nadruk ligt op de Côtes du Rhône en een grote verscheidenheid aan Italiaanse en Spaanse wijnen. Ik pak ook uit met de wijnen van het Chileense Errazuriz, een prachtig domein in een heel bijzonder land. Chili is voor mij een beetje het aards paradijs. En ik heb relatief veel biowijnen in huis.”

Koken en wijn

Jean Pottiez wil nog meer doen dan enkel wijn verkopen. Zo springt hij mee op de kookhype. “Ik wil hier avonden organiseren rond éénpansgerechten. Vanaf januari zullen we daarmee beginnen. Denk aan een klassieke bouillabaisse of een lekkere chili con carne waarbij we dan wijnen proeven. Ik doe dat puur voor het amusement. Er zijn te veel wijnhandels die te veel blablabla rond wijn verkopen. In mijn logo heb ik bewust niet gerefereerd naar wijn. Geen trossen of ranken of zo, gewoon sober en aangenaam, dat moet het voor mij zijn.”

“Het logo verwijst wel naar de stad Lyon. Dat is mijn favoriete stad, erg onderschat, vind ik. Bijna iedereen raast er voorbij op weg naar het zuiden. Lyon is natuurlijk de streek van de Beaujolais. Goede wijnen uit die streek hoop ik vanaf volgend jaar aan te bieden.”

Vermouth

Niet te veel blablabla, het neemt niet weg dat JJ Wijnen wil inspelen op de trends. “Cava, dat is wat aan het verminderen. Prosecco komt nu meer op, wat ik zelf terecht vind. En bij de cocktails is vermouth de gin wat aan het verdringen. Daarom kunnen de klanten hier ook voor vermouth terecht.” Dat kan vanaf vandaag, zaterdag, om 10 uur.

www.jjwijnen.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio