© Theo Derkinderen

© Theo Derkinderen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bornemse club bestaat al 30 jaar

“Kameraadschap maakt darts zo leuk”

De Bornemse dartclub VPC Dubbel één bestaat dertig jaar. Wekelijks spelen ze een wedstrijd tegen een andere caféploeg. “Waarom darts zo populair is? Omdat het kameraadschap hier centraal staat”, klinkt het.

tdk

Dertig jaar geleden werd de Klein-Brabantse dartfederatie opgericht en zo werd ook darts- club VPC Dubbel één boven de doopvont gehouden. “We zijn destijds begonnen in café Zandhof en na wat omzwervingen in andere cafés zitten we nu al voor ons tweede jaar in café De Hul in Wintam”, zegt hoofdverantwoordelijke van de club Werner Van Regenmortel. “Het is overigens niet eenvoudig om nog een café te vinden waar je als dartclub terechtkan. Want je hebt een muur nodig van tenminste 2,5 meter hoog en om darts te kunnen spelen heb je ook minstens vier meter ruimte nodig.”

De Bornemse club telt tegenwoordig veertien leden. Vorig jaar speelde de ploeg een degelijk seizoen en dit jaar wil men vooral bevestigen. “Wij zijn één grote groep vrienden. En daar zitten enkele goeie spelers tussen die misschien wel in een hogere reeks aan de slag kunnen. Maar ze doen het graag bij ons clubje. Het kameraadschap is eigenlijk de lijm van VPC Dubbel één. Dat maakt darts zo leuk.”

Dankzij BBC

Jaren geleden was darts nog niet zo ingeburgerd in ons land. In sommige cafés hing zelfs een gewoon klein dartblokje. “Maar sinds de Engelse televisiezender BBC darts is beginnen uitzenden, heeft er zich een kentering voorgedaan. In de dartcafés hangt tegenwoordig een groot bord om de sport te beoefenen en een elektronisch scorebord.”

“Hoe je een goede dartsspeler wordt? Door veel te oefenen”, lacht Van Regenmortel. “Veel trainen en proberen je pijltje in de ringen te gooien. Dan scoor je het meeste punten. Maar dat vergt natuurlijk veel concentratie, techniek en training. Voor ons is het een hobby. In ons land zijn er ook maar enkelen die er echt hun job van kunnen maken hebben.”

Bij VPC Dubbel één werd de dertigste verjaardag gevierd met een thuiswedstrijd tegen Bij Ons uit Liezele.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio