Hasselt lijdt verrassende nederlaag in BENE-League en verspeelt zo leidersplaats

Hasselt heeft zaterdag een verrassende 29-34 nederlaag geleden tegen Sasja op de veertiende speeldag van de BENE-League handbal. Hasselt moet zo de vorige week verworven leidersplaats meteen terug uit handen geven. Ook Tongeren, de derde in het klassement, keek tegen een verrassende nederlaag aan.

Hasselt kreeg met het bezoek van Sasja een stevige tegenstander voor de kiezen. Na de eerste periode leek er met een voorsprong van vier doelpunten nog geen vuiltje aan de lucht voor de Limburgers. Sasja weigerde echter te plooien en stond bij de rust nog maar een doelpunt in het krijt. Na de rust kwam Sasja op voorsprong en bouwde deze stelselmatig uit, met een 29-34 eindoverwinning als resultaat.

Tongeren, de derde in de rangschikking, stond voor een korte verplaatsing naar Wezet. Wezet moest afrekenen met de afwezigheid van drie basisspelers (Vancossen, Vandeberg en Flajs), terwijl Tongeren tijdens de wedstrijd Qerimi zag uitvallen met een enkelblessure. In een zenuwslopend duel was het uiteindelijk Wezet die het laken naar zich kon toetrekken met het winnende doelpunt van Danesi in de slotseconden. De eindstand was 30-29.

In de andere wedstrijden won Bocholt met 20-36 van Merksem, won Hurry Up met 30-22 van Quintus en verdeelden Volendam en Aalsmeer de punten in een 24-24 gelijkspel. Lions ten slotte won makkelijk met 30-20 van Bevo en lost zo opnieuw Hasselt af als leider van de BENE-League.