© Photo News

EREDIVISIE. PSV blijft steken op gelijkspel, Belg bezorgt AZ een punt

In Nederland kwamen met Stefano Marzo, Tom Muyters, Stijn Wuytens en Tom Van Hyfte vier Belgen in actie. Stefano Marzo behaalde met Heerenveen een 1-3 overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles. Matchwinnaar voor Heerenveen was Reza Ghoochannejhad (ex-speler van Standard en Sint-Truiden) met twee doelpunten. Marzo speelde de volledige wedstrijd als rechtsachter.

jtp

Bij de wedstrijd tussen Excelsior en AZ stonden zowel Tom Muyters als Stijn Wuytens in de basis. Het Excelsior van doelman Muyters kwam twee keer op voorsprong na doelpunten van Stanley Elbers (9.) en Nigel Hasselbaink (27.), maar Robert Mühren (12.) en Muamer Tankovic (34.) brachten voor het AZ van Wuytens de bordjes telkens opnieuw in evenwicht. Derde keer goede keer dan maar dacht Excelsior en Hicham Faik leek zich tot matchwinnaar te kronen met een doelpunt in de 65e minuut. Dat was echter buiten Stijn Wuytens gerekend en hij bracht AZ nog maar eens langszij in de 76e minuut.

Tom Van Hyfte ten slotte begon bij Roda JC op de bank bij de confrontatie met regerend landskampioen PSV. In een weinig opwindende wedstrijd monopoliseerde PSV de bal, maar kwam het maar niet tot scoren in Kerkrade. Van Hyfte werd na 77 minuten ingebracht en hielp Roda het zwaarbevochten punt vast te houden. Roda blijft wel op de voorlaatste plaats van de Eredivisie staan met amper twaalf punten uit veertien wedstrijden.