© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

AA Gent komt niet verder dan een 0-0 bij Westerlo

Gent kon samen met Club Brugge aan de leiding komen als het won bij hekkensluiter Westerlo. Maar het liet die kans liggen, met een teleurstellende 0-0.

sdv

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

Westerlo

Trainer Hein Vanhaezebrouck pakte opnieuw uit met een verrassende opstelling. Jérémy Taravel speelde voor het eerst nadat hij zich kort na zijn transfer blesseerde, en mocht meteen starten centraal in de verdediging. Thoelen stond opnieuw in doel, ondanks de goede prestatie van Jacob Rinne tijdens de bekermatch woensdag. Saief verving de geblesseerde Asare. De grootste verandering zat voorin. De hele aanvalslinie in vergelijking met Lokeren werd vervangen: Coulibaly, Milicevic, Van der Bruggen en Matton namen de plaats in van Simon, Perbet, Dejaegere en Schoofs.

© BELGA

Even was er sprake dat de match zou worden uitgesteld door het bevroren veld, maar uiteindelijk werd er toch gewoon gespeeld. Al beleefden de supporters daar in de eerste helft weinig plezier aan. Gent had wel de bal en het overwicht, maar moest wachten tot de laatste minuut op een echte kans. Kenny Saief liep slim in de rug van Apau, maar struikelde toen hij op doel moest trappen. Dan was Westerlo er nog dichter bij geweest toen Ganvoula vanuit een onmogelijke hoek toch op doel knalde, en zijn kogel via de knie van Nielsen tegen de paal zag spatten.

Nielsen mist dé kans

Meer van hetzelfde in de tweede helft. Westerlo bleef een muur optrekken, AA Gent probeerde er moeizaam doorheen te tikken. Saief zag een voorzet op de lat belanden en Matton kon een mooie combinatie niet afwerken door een controle en kap te veel. Maar het was Lasse Nielsen die dé kans in de schoot kreeg geworpen. Na een corner stond hij plots helemaal alleen voor doel toen de bal voor zijn voeten viel. Maar vanop twee meter schoot hij recht op keeper Koen Van Langendonck.

De bezoekende supporters riepen om topschutter Jérémy Perbet, en kregen de laatste tien minuten wat ze vroegen. Maar ook de Fransman kon het verschil niet maken.

Bekijk hier het volledige klassement.

© BELGA

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo