© AP

Opnieuw hoop op overleg over Syrië na gesprek tussen Lavrov en Kerry

Na een gesprek tussen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en zijn Amerikaanse collega John Kerry over het conflict in Syrië is er opnieuw hoop gerezen voor nieuw crisisoverleg in Genève.

Moskou is bereid om eerstdaags militaire experten en diplomaten voor onderhandelingen met Amerikaanse afgevaardigden naar Zwitserland te sturen, zei Lavrov aan het persagentschap Interfax in Moskou.

Bij het overleg zou over een termijn voor de terugtrekking van gewapende groepen uit Oost-Aleppo en over humanitaire hulp gesproken worden.

Lavrov en Kerry ontmoetten elkaar vrijdag in Rome. “John Kerry heeft me Amerikaanse voorstellen overgemaakt, die over het algemeen op dezelfde lijn zitten als die van Russische experten”, zei Lavrov zaterdag. Details gaf hij niet. Rusland is een nauwe bondgenoot van de Syrische regering.

Op een Russische basis in Syrië zijn Russische ontmijners gearriveerd. Moskou had aangekondigd rond de 200 ontmijners en een vijftigtal speciale voertuigen voor het onschadelijk maken van springtuigen te sturen.