© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Club Brugge - Oostende: 2-0

Club Brugge met moeite voorbij Oostende

Club Brugge heeft perfect gereageerd na de uitschakeling in de Croky Cup. Het kreeg Oostende op bezoek, dat op een wolk leeft sinds de 6-0 zege tegen Racing Genk. In Brugge liep het echter iets moeilijker, na een moeizame wedstrijd brak José Izquierdo uiteindelijk de ban voor Club . In de slotfase legde Jelle Vossen de 2-0 eindstand vast vanop de stip. Door deze zege staat Club naast Zulte Waregem aan de leiding, al speelt Essevee later nog. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

KV Oostende

Michel Preud’homme stuurde zijn sterkst beschikbare elf de wei in voor het bezoek van Oostende. Dat betekende Jelle Vossen in de spits, José Izquierdo op de flanken en het trio Simons-Vanaken-Vormer op het middenveld. Bij Oostende moesten de doelpunten komen van revelatie Landry Dimata, hij kreeg onder meer de steun van Franck Berrier en Knowledge Musona.

Bijna Cools

De voortekenen waren nochtans gunstig, maar de eerste helft in de West-Vlaamse derby bleef helaas onder de verwachtingen. Was het vermoeidheid, of toch angst voor een nederlaag? Wat het ook was, de aanwezige toeschouwers moesten lang wachten op een eerste echte kans voor beide ploegen. Ruud Vormer probeerde het dan maar eens vanop afstand, maar de Nederlander zag zijn afstandsschot anderhalve meter naast doel verdwijnen.

Oostende moest wachten tot iets voor het halfuur, maar de Kustboys waren wel meteen dicht bij de openingstreffer. Na een perfecte steekbal van Canesin leek Dimata de bal aan de tweede paal binnen te duwen, maar Benoit Poulain was bij de les en duwde de bal in allerlaatste instantie nog in hoekschop. Aan de overkant was Cools nog dicht bij een Brugse goal, de gelegenheidsback duwde het leer na een hoekschop maar net over de deklat. De 0-0 brilscore halfweg was dan ook een logische tussenstand.

Flits Izquierdo

Michel Preud’homme wist dat hij iets moest doen om de partij open te breken, dus stuurde hij de herstelde Lior Refaelov naar de opwarming. Het was niet de Israëliër, maar wel breekijzer José ‘Joske’ Izquierdo die zorgde voor de 1-0. De Colombiaan scoorde een typische Izquierdo-goal: naar binnen snijden en overhoeks binnentrappen. Ovono had geen verhaal tegen de treffer, door een lichte deviatie van verdediger Vandendriessche ging de bal nog wat beter in de hoek. Izquierdo eerde bij zijn doelpunt de slachtoffers van het vliegtuig dat in zijn land neerstortte.

Lichte penaltyfout op Dimata

Daarna kabbelde de wedstrijd verder. Oostende probeerde wel nog iets aan de achterstand te doen, maar het liep bijna tegen een dodelijke tweede treffer aan. Limbombé trapte de bal maar net over de kruising. Daardoor bleef het lang bij die ene Brugse treffer en bleef het dus spannend, maar Oostende kwam nooit dicht bij de gelijkmaker. Dimata probeerde dan maar een penalty te versieren, maar scheidsrechter Wouters wilde niet weten van het randgevalletje.

Drie minuten voor tijd leek Didier Ovono dan Brugge de 2-0 voor te schotelen in cadeauverpakking, maar Jelle Vossen kon het niet afmaken nadat de Oostendse goalie het leer zomaar loste in de zestien. In de toegevoegde tijd viel de 2-0 dan toch, na een domme penaltyfout van El Ghanassy ging de bal op de stip. Jelle Vossen faalde niet, hij trapte de elfmeter voorbij Ovono. Door deze zege doet Club haasje over met Oostende. Club staat nu gedeeld aan de leiding naast Zulte Waregem, Oostende zakt een plaatsje en staat derde.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL