© BELGA

PROXIMUS LEAGUE. Ongeslagen OHL gaat aan de leiding na zege bij Tubeke

Oud-Heverlee Leuven heeft de leiding gepakt in de Proximus League. De Leuvenaars, vorig seizoen nog gedegradeerd uit de Jupiler Pro League, begonnen perfect aan de tweede periode en versloegen zaterdagavond Tubeke. Zo blijft de ploeg van Emilio Ferrera ongeslagen, het gaat alleen aan de leiding. Cercle Brugge won met 1-2 van Union en deelt met Lierse de tweede plaats.

jtp

Bekijk hier de stand in de Proximus League!

Tubeke - OHL: 0-2

Het was lang wachten op een eerste opwinding op het veld van Tubeke. De toeschouwers moesten zich dus maar warm houden met de talloze voorbijrijdende treinen te tellen, maar daarna brak de match wel eindelijk los. Nadat Tubeke-speler Keita de bal voor doel gooide, trapte Diallo de bal tegen de paal. OHL ontsnapte, maar reageerde snel daarna. Een schot van Houdret werd in hoekschop geweerd.

In de tweede helft trilden de netten wel, het was OHL dat het laken naar zich toe trok. Casagolda werkte een pass van El Banhoui binnen, goed voor de 0-1 na 54 minuten. Een kwartier later leek de verdiende en beslissende 0-2 te vallen, maar Tabekou knalde het leer tegen de onderkant van de dwarsligger. Twee minuten later was het wel prijs, Azevedo maakte er 0-2 van met een knappe individuele actie. OHL hield gemakkelijk stand, al moest doelman Gillekens kort voor tijd wel nog in actie komen na een botsende bal van Laurent. Door deze zege staat OHL alleen aan de leiding met acht punten, Lierse en Cercle hebben 7 punten.

Union - Cercle Brugge: 1-2

Op de Heizel kwam Union na een half uur op voorsprong tegen Cercle Brugge. Alves Da Silva bezorgde Union een deugddoende voorsprong. De Brusselaars konden namelijk nog geen enkele wedstrijd winnen in deze tweede periode, maar roken dus mogelijkheden tegen Cercle.

De 1-0 voor Union bleef bijzonder lang op het bord staan, maar in de slotfase rechtte Cercle Brugge dan toch de rug. De Bruggelingen kwamen langszij in minuut 86 dankzij ouwe getrouwe Faris Haroun, in de eerste minuut van de toegevoegde tijd maakte Oliveira er zowaar nog 1-2 van voor De Vereniging. Door deze zege komt Cercle Brugge naast Lierse de tweede plaats in het klassement.

Lierse - Antwerp: 2-2

Antwerp slaagde er zaterdag maar net in om een punt uit de brand te slepen in Lier. De Great Old kreeg er in een voetballend zwakke en kansarme strijd op het uur van langs van Masika, maar rechtte de rug en nog kwam langszij via Owusu. Elgabas leek het Deurnese feestje te zullen verbrodden, maar de ingevallen Lallemand knalde in blessuretijd nog de 2-2 op het bord. Antwerp en Lierse blijven zo in elkaars spoor in de stand en houden de spanning hoog. Lees hier een uitgebreid verslag!

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL