© mvh

Winterspelen Pyeongchang 2018

De weg naar de Winterspelen: Belgische talenten op shorttrack scoren

De Belgische shorttrackers hebben zaterdag op de tweede dag van de Starclass-wedstrijden in het Nederlandse Utrecht drie overwinningen behaald. Dat gebeurde wel in B-finales.

sdv

Jens Almey zegevierde zaterdag op de 500 meter bij de senioren. Stijn Desmet deed dat bij de A-junioren en het vrouwelijke talent Evelien van Kerckvoorde (16) was de snelste op deze afstand bij de B-junioren.

© mvh

Op de eerste dag was Almey de beste geweest in de A-finale van de 1500 meter. Daarmee bevestigde de 20-jarige rijder van shorttrackclub Kristallijn uit Gent zijn positie als kopman. Gert-Jan Goeminne bereikte die eindstrijd op de 500 meter wel, maar finishte als vierde en laatste. De Nederlander Leon Bloemhof won. Dezelfde klassering behaalde Alexandra Danneel in de gecombineerde eindstrijd voor senioren en A-junioren. Daar ging de zege naar Nicole Botter Gomez uit Italië.

Aflossingsploeg voor Winterspelen

In Utrecht, waar in totaal zestien Belgische schaatsers aan de start verschenen, staat de aflossingskoers niet op het programma. Dat is het onderdeel waarop bondscoach Pieter Gysel met een Belgische ploeg graag wil uitkomen op de Olympische Winterspelen in februari 2018.

© mvh