© EPA

Real Madrid maakt in slotminuten gelijk tegen Barcelona

Barcelona is er niet in geslaagd Real Madrid een opdoffer te verkopen in de Spaanse titelstrijd. Het moest in de slotminuten de 1-1 gelijkmaker incasseren en blijft op zes punten van de Koninklijke. Suarez en Ramos waren de doelpuntenmaker.

maj

De meest gehypete wedstrijd van de week begon met een indrukwekkend moment: beide teams eerden zij aan zij hun collega’s van Chapecoense, die eerder deze week op tragische wijze omkwamen tijdens een vliegtuigramp (lees meer).

Strafschop of niet?

Die peis en vree was enkele minuten na affluiten al helemaal weg. Er stond immers heel wat op het spel: Real begon ongeslagen aan de match en een zege had de mannen van Zidane al op een kloof van negen punten gezet.

Al in de eerste minuut zagen we het eerste felle duel en na amper twee minuten liep Mascherano Lucas Vazquez in de eigen zestien van de sokken. Geen strafschop, oordeelde de ref, een eerste discutabele beslissing.

Bij Barcelona was Iniesta op de bank gestart en dat was eraan te merken. Real Madrid was onder impuls van Luka Modric de betere ploeg, al kwam het niet tot echt uitgespeelde kansen. Vlak voor rust kwam Ronaldo enkele centimers te kort om de bal binnen te tikken.

De thuisploeg kon daar weinig tegen inbrengen: een ongevaarlijke vrije trap van Lionel Messi was het voornaamste wapenfeit van de blaugrana -al eiste heel Camp Nou een penalty toen een voorts bleke Neymar op Carvajal trapte.

© REUTERS

Suarez en Iniesta

Vlak na rust viel de goal dan toch: Neymar met de vrije trap, Suarez klom hoog en knikte netjes binnen: 1-0. Feest in het stadion, en de handen gingen helemaal op elkaar toen op het uur Andres Iniesta mocht invallen. De kleine strateeg was een maand out geweest en maakte zijn rentree uitgerekend in El Clasico.

Iniesta blaast Barcelona leven in

De goal en de terugkeer van Iniesta schonken Barcelona extra kracht. Na een heerlijke dribbel had Neymar de 2-0 aan de voeten, maar scoren...lukte niet. Zijn schot zeilde over het doel van Keylor Navas. Even later kreeg Varane nog net een voetje voor een schot van Iniesta. De thuisfans genoten, Real wist het niet meer.

Op de actie van de wedstrijd was het wachten tot de 79ste minuut. Iniesta bediende Messi met een ongelooflijke dieptepass. De Vlo schoot voorlangs.

© AP

Maar Real Madrid rechtte het hoofd: het voerde de druk beetje bij beetje op. Vijf minuten voor tijd kopte Ronaldo nog op een Catalaanse voet, even daarna mocht Modric een vrije trap nemen. Hij vond het hoofd van Sergio Ramos en die knikte voorbij Ter Steegen: 1-1.

Een zure puntendeling voor Barcelona, dat op zes punten van Real Madrid blijft. Na veertien matchen heeft het 28 punten, Real telt er 33 (klik hier voor alle uitslagen en de stand). Sevilla verloor eerder op de dag met 2-1 van Granada en blijft steken op 27 punten.

© EPA