© BELGA

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Superprestige Spa-Francorchamps

Eindelijk winst: Van Aert blaast Van der Poel bergop weg

Van Aert kan dan toch nog winnen van Van der Poel. De wereldkampioen heeft indrukwekkend de Superprestige Spa-Francorchamps gewonnen.

sdv

Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) wachtte al meer dan een maand op een overwinning. “Maar zaterdag in Francorchamps zal hij Mathieu van der Poel opnieuw kloppen”, voorspelde ex-veldrijder Sven Nys. Van Aert kreeg een parcours op zijn maat, met een lange klim en zware loopstroken. Vorig jaar won hij met drie minuten voorsprong op Van der Poel (Beobank-Corendon). Dus op en rond het Formule 1-parcours moest het gebeuren voor de wereldkampioen.

Maar zijn Nederlandse kwelduivel maakte snel duidelijk dat hij geen cadeautjes zou uitdelen. Al in de eerste ronde ging hij achter de ontsnapte Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) aan, en er voorbij. Van Aert had na een technisch foutje twee ronden nodig om op de klim en de loopstroken de kloof te dichten. Na drie ronden kregen we zo een strijd met drie.

De verrassende Toon Aerts moest de rol lossen nadat hij bergop zijn voet uit de pedaal trok. Op de ‘muur’, een moordend zware loopklim, gooide Van Aert ook Van der Poel overboord. Wat volgde was een lange demonstratie, op weg naar een deugddoende overwinning. De eerste sinds 1 november, toen hij de Koppenbergcross won.

Kevin Pauwels werd achter Van der Poel en Aerts vierde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert en Albert haalden na de wedstrijd uit na de commentaren van Sven Nys en andere analisten.

Klassement

Van Aert (71 punten) verkleint zijn achterstand op Van der Poel (74) in het klassement van de Superprestige met een punt dankzij deze zege.

De zesde SP-manche van het seizoen, die van Diegem, wordt op vrijdag 23 december gereden. Daarna volgen nog Hoogstraten (5 februari) en Middelkerke (11 februari).

Bekijk hier de volledige uitslag.