© LDN

Veel vrijetijdsaanbod voor personen met een beperking

Op de Internationale dag van Personen met een Beperking werd zaterdag in de Lindepoort tijdens een beurs het vrijetijds- en sportaanbod voor personen met een beperking voorgesteld.

LDN

Jaarlijks wordt vanuit het Sociaal Huis en de Mechelse Adviesraad voor personen met een beperking (SARPH) op deze dag een activiteit georganiseerd om de gemeenschap te sensibiliseren. “Daarom pakken we met deze beurs vandaag in De Lindepoort uit om de gemeenschap te sensibiliseren en hun kijk op mensen met een beperking te veranderen. Het is belangrijk om even stil te staan bij de gelijke rechten van deze personen. We hebben een schoenenactie uitgewerkt. Buiten worden de bezoekers via lege schoenen naar deze zaal geleid en symboliseren ze personen met een handicap die veelal niet zichtbaar zijn, verstoten worden en soms ook niet toegelaten of geweigerd worden tot een of andere vereniging of zelfs op scholen."

"We zijn ons niet altijd bewust van de uitdagingen waarmee zij in het dagelijkse leven te maken krijgen. Toch heeft een beperking niet noodzakelijk maatschappelijke uitsluiting tot gevolg te hebben. Iedereen heeft recht op deelname aan de maatschappij”, zegt Krisje Peeters van Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking. Op de beurs was een ruime keuze aan verenigingen die voetbal aanbieden aan mensen met een mentale beperking. Maar ook verenigingen waar rolstoelgebruikers kunnen gaan dansen of badminton spelen. Sjarabang liet op de beurs dan weer zien welke creatieve workshops ze allemaal aanbieden. Er kwamen enkele honderden bezoekers naar de beurs afgezakt.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio