© youtube

Skeletoni nam te veel risico

Belgische komt pijnlijk ten val op WB skeleton

Kim Meylemans is vrijdagavond in de eerste wereldbekermanche skeleton van het seizoen gecrasht tijdens de tweede run. Daardoor kon ze in het Canadese Whistler geen resultaat boeken.

Na de eerste run was Meylemans met een chrono van 55.41 12e in de stand op 25 deelneemsters. Maar in de tweede run liep het fout.

“Ik heb alles gegeven en ging voor een persoonlijk record”, zo verklaart de 20-jarige Meylemans op Facebook. “Ik zette een behoorlijke eerste run neer, waarmee ik 0.2 seconden verwijderd was van de vijfde plaats in een erg spannende race. Maar daarna heb ik waarschijnlijk te veel risico genomen, waardoor ik uit bocht 6 vloog en voor het eerst in zeven jaar mijn slee moest loslaten... Nu ben ik somber, maar ik zal opnieuw opstaan. Ik ben enorm trots dat ik op dit niveau kan meestrijden en dat ik in staat ben om mezelf te pushen de snelste lijnen te volgen, zelfs al betekent dat alles op het spel zetten...”

De Canadese Elisabeth Vathje liet na twee runs 1:49.25 optekenen, goed voor de overwinning. De Duitse Jacqueline Lölling werd tweede op 0.84. De regerende wereldkampioene Tina Hermann (op 0.86) uit Duitsland vervolledigde het podium. Op 17 december trekken de skeletonvrouwen naar het Amerikaanse Lake Placid.