© Icehotel 365

Eerste permanente ijshotel opent de deuren

Het eerste permanente ijshotel heeft afgelopen week zijn deuren geopend in Zweden. Het hotel, dat twintig suites telt, zal het hele jaar open blijven en dat met behulp van...de zon.

lla

Het is niet de eerste keer dat Zweden op de proppen komt met een ijshotel. Al zevenentwintig jaar bouwt Yngve Bergqvist elk jaar een ijshotel maar deze keer koos hij voor een permanente constructie. “Tijdens de zomer zullen grote delen van het hotel naar jaarlijkse gewoonte smelten”, zegt Bergqvist. “Maar door energie, afkomstig uit zonnepanelen, kan een deel van het ijshotel ook tijdens de zomer uitgebaat worden.”

De permanente constructie bestaat uit 9 luxe suites, 11 kunstzinnige suites, een ijsbar en zelfs een kunstgalerij en dat allemaal bij -5 graden Celsius. Zowel het interieur als het gebouw werden ontworpen door zorgvuldig geselecteerde artiesten van over de hele wereld. “Het exclusieve design van het Icehotel 365 werd feilloos gecombineerd met traditionele bouwmethodes.”, gaat Bergqvist verder. “Door de mix past het moderne gebouw nog steeds bij de landelijke omgeving.”

Wie er zelf een nachtje wil doorbrengen moet daarvoor elke euro’s neertellen. Een kamer kost maximaal 1.000 euro per nacht maar de organisatie raadt aan om bij een langer verblijf toch ook enkele nachten in een verwarmde kamer door te brengen.

MEER OVER Reizen