VIDEO. Pikante crowdfundingcampagne van Franse skiesters

Het Franse skiteam - u ongetwijfeld beter bekend als de "Speed Frenchies " wil naar Ushaïa. Niet op vakantie, maar om zich er fysiek voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De dames startten daarvoor deze zomer een crowdfundingactie op, en (mede) dankzij een pikante bijhorende video werd dat een doorslaand succes!

fvranckx

Tiffany Gauthier, Margot Bailey, Laura Gauche, Gaelle Reiller, Romane Miradoli, Marion Pellissier, Jennifer Piot, Anouk Bessy en Noemie Larrouy laten in de video weten dat ze "alles zelf moeten bekostigen, waardoor het elk jaar moeilijker wordt om onze passie uit te oefenen." Dus doen ze een beroep op de modale Fransman. Die wordt middels een video waarin de dames in bikini poseren overtuigd om de portefeuille boven te halen.

Met succes: op enkele maanden verzamelden ze 20.000 euro, meer dan genoeg voor hun Zuid-Amerikaanse stage. Sterker nog: "We kregen 190% van het vooropgestelde bedrag binnen, dus gaan we met het geld dat overschiet er nog een fysieke stage in Corsica aan toevoegen."