© Daniel Frickel

© mati

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Decemberwinkel met geschenkideeën opent zijn deuren in voormalig Heilig Hart Instituut

“Meer dan een villa vol kunst”

Vzw Kunstpresent opent al voor de achtste keer een Decemberwinkel met betaalbare kunst en originele geschenken. Dit jaar is de pop-upstore te vinden in het oude gebouw van het Heilig Hart Instituut op de Heuvel.

Margo Tilborghs

Vijftien kunstenaars hebben de handen in elkaar geslagen om de Decemberwinkel te openen in Kalmthout. Dit jaar al voor de achtste keer. “We zoeken elk jaar in de eindejaarsperiode een leegstaand pand in Kalmthout om in te richten als Decemberwinkel, een tijdelijke zaak waar we betaalbare kunst aanbieden”, zegt Zeno Vaes van de vzw Kunstpresent. “De voorbije jaren vonden we meestal onderdak in een pand dat kort daarna zou verdwijnen, maar dat is dit jaar anders. We mogen nu onze intrek nemen in De Villa. Voor veel mensen in Kalmthout een herkenbaar gedeelte van basisschool Den Heuvel. De opbrengst van ons cafeetje en onze tombola gaat naar het behoud van dit gebouw.”

“Voor exclusieve dingen betaal je soms iets meer, maar wij spreken met de deelnemende kunstenaars af dat minstens de helft van de aangeboden werken vijftig euro of minder kost”, legt Marleen Vansteenvoort van Kunstpresent uit. “De vijftien kunstenaars bieden zeer uiteenlopende zaken aan. Zo kan je hier onder meer textiel, kleding, accessoires, keramiek, lederwaren, poppen, wenskaarten, bronzen beeldjes en dit jaar ook voor het eerst voedingswaren vinden.”

“Gelet op het succes van de vorige edities richten we ook dit jaar weer diverse workshops in”, zeggen de organisatoren. “Zo kan u een workshop volgen rond juwelen gieten, drinkbekers beschilderen of werken met zilverklei. Alle praktische info vinden mensen op onze websites of op de facebookpagina van de Decemberwinkel."

De Decemberwinkel loopt tot en met 23 december. Behalve op maandag en dinsdag is het complex alle dagen open van 10 tot 18u. Op vrijdag 16 december is er een bijzondere nocturne. De winkel blijft dan open tot 20u en aansluitend brengt Aline Goffin een intiem concert. Kaarten in voorverkoop kosten 13 euro, aan de kassa betaalt u 15 euro.

www.decemberwinkel.be, www.kunstpresent.be

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio