Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse B - Nick Van HuffelZwarte Leeuw

“Voetballend is Bocholt de sterkste ploeg”

Zwarte Leeuw speelt in Bocholt zijn tweede topwedstrijd op rij. “Voetballend is Bocholt de beste ploeg die ik al heb gezien”, vindt Nick Van Huffel.

stro

De 25-jarige middenvelder kent de Limburgers nog van zijn periode bij Hoogstraten. “Vorig jaar hebben we er slechts één punt tegen gehaald en het jaar daarvoor verloren we volgens mij twee keer”, aldus Van Huffel. “Voor het seizoen had ik gedacht dat ze zeker bij de eerste twee gingen eindigen, want met Peljto haalden ze er een heel sterke spits bij. Ik heb ze op Hoogstraten zien spelen en dat was de enige match die ik van Hoogstraten zag waarin ze echt geen kans hadden om te winnen. Voetballend vind ik Bocholt de sterkste ploeg van de reeks, maar ze sprokkelen moeilijk punten. Ze halen hun punten vooral op verplaatsing, want thuis konden ze nog maar een keer winnen, met 1-0 dan nog. Berchem vond ik vorige week voetballend veel minder sterk, maar zij staan wel bovenaan. Dat zal dan wel terecht zijn.”

Van Huffel stond vorige week tegen Berchem weer in de basis, nadat hij twee weken op de bank was gestart. “Ik was geschorst tegen Duffel en de ploeg deed het heel goed, ik vond het dan ook normaal dat de trainer de winnende ploeg liet staan. Op Cappellen gaf ik als invaller twee assists en zo had ik verwacht om tegen Tienen te starten. Michiel Meynendonckx was op dat moment echter een van de beteren op training en daar kon ik de coach wel in volgen. Ik ben dus blij dat ik vorige week weer in de ploeg ben geraakt.”