Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldrijdenZilvermeercross Mol

Yannick Peeters kijkt uit naar cross waar hij Belgisch kampioen werd

Geen mooiere veldrit in het jaar dan de Zilvermeercross in Mol. Toch niet voor Yannick Peeters. De zoon van oud-renner Wilfried Peeters beleefde er in 2013 het mooiste sportmoment uit zijn nog prille carrière. “Belgisch kampioen worden bij de juniores, ik krijg er nog steeds kippenvel van.”

sks

Yannick Peeters zat tot gisteravond in het Spaanse Calpe voor een ploegstage. De eerste twee dagen werden de renners van Crelan-Vastgoedservice helemaal uitgeregend, toch was Peeters blij met het korte uitstapje. “Je bent eens weg van huis en dat zorgt toch voor een pak minder stress”, bekent hij. “Vrijdagavond keren we terug voor Francorchamps en Mol, daarna keren we nog een weekje terug. Het doet deugd om eens in een andere omgeving te trainen.”

De wedstrijd van zondag in zijn thuishaven Mol staat al langer met rood aangekruist. “Koersen in de achtertuin, dat is altijd leuk. Zeker als je nog eens samen met de profs mag rijden”, lacht Peeters, die vorig jaar zestiende werd. “Op dat parcours is trouwens al wat geschiedenis geschreven. Mijn vader heeft er de Boonen & Friends-cross georganiseerd. Zelf veroverde ik er al een aantal provinciale titels en de Belgische titel bij de juniores in 2013. Voor mij is dat pure nostalgie.”

Peeters ziet die overwinning op het BK nog steeds al zijn mooiste crossmoment. Na een spannende strijd was hij net iets sneller dan Quinten Hermans. “Hij reed in het begin weg, maar halfweg koers kwamen we samen. Om de beurten probeerde we te demarreren, maar in de laatste ronde kon ik in het zand iets langer rijden dan hij. Af en toe bekijk ik op YouTube wat beelden van de cross en die wedstrijd zit er dan zeker bij. Ze bezorgen me nog altijd kippenvel.”