Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse BHoogstraten - Woluwe-Zaventem (zaterdag 20.00u)

Revelatie Faria da Silva onderhandelt al over contractverlenging: “Wie weet komt er snel groen licht”

Hoogstraten wil tegen rode lantaarn Woluwe-Zaventem iets rechtzetten na de 2-1 nederlaag bij Rupel Boom. “Voor de winterstop willen we nog negen op negen halen”, legt Tiago Faria da Silva de lat hoog.

stro

Door het verlies in Boom is Hoogstraten weer weggezakt naar de zevende plaats, terwijl het in de drie wedstrijden daarvoor liet zien dat het de nodige ambities mag hebben.

“We hebben al laten zien dat we heel mooi voetbal kunnen spelen, maar de wisselvalligheid moet eruit”, beseft Faria da Silva. “We hadden vorige week een slag kunnen slaan, maar speelden niet te best. Daarom moeten we er tegen Zaventem weer staan. En niet alleen zaterdag, maar ook in de twee partijen daarna, op Londerzeel en Zwarte Leeuw. We willen voor de winterstop nog negen op negen halen.”

De 24-jarige Nederlandse flankaanvaller scoorde niet in Boom, maar trof in de vier wedstrijden daarvoor telkens raak. Met zeven doelpunten en een handvol assists kan hij fraaie statistieken voorleggen in zijn eerste seizoen in België. “In het begin moest ik even wennen, dat weet iedereen. Nu gaat het goed, zeker omdat we als ploeg steeds beter voetballen. We vinden elkaar. Ik denk dat dit de sterkste aanvalslinie is waarin ik al heb gespeeld. We scoren veel, maar het is uniek dat iedereen scoort. Steven Van de Vreede en ik hebben elk zeven doelpunten en Roy Van der Linden zelfs acht.”

Door de goede prestaties van Faria da Silva heeft het bestuur de onderhandelingen voor een nieuw contract al opgestart. “Daar zijn we inderdaad mee bezig. Wie weet komt er snel groen licht. Ik ben blij dat ik hier een kans heb gekregen. Het is mooi om te horen dat er al wat clubs zijn komen kijken, maar ik hoef niet per se weg. Alleen als er een echt mooie club zich aanbiedt, zal ik erover nadenken. Maar Hoogstraten heeft genoeg ambitie. Misschien kunnen we volgend seizoen wel de stap zetten naar de hoogste amateurklasse.”

Grote dromen heeft Faria da Silva niet meer. “Vroeger wilde ik altijd profvoetballer worden, maar in de loop der jaren is die droom weggeëbd. De kans kwam niet en naarmate ik ouder werd, kon ik dat een plaats geven. Het is geen must meer, maar als de kans zich voordoet, weet je natuurlijk nooit.”